Обичаме да пътуваме - споделени впечатления


Канадски градински дизайн (Българи в Канада)
Канадски градински дизайн

Автор: МаГИ
Категория: Канада


Изложба на цветя: 10-20 март 2016

Първата за годината изложба на цветя в Северна Америка се провежда в Торонто - в деседневката преди първа пролет. Събитието "Канада цъфти" е едно от най-големите по рода си на континента, с повече от 200 000 посетители. Има много неща да се видят. В съседство на цветята е и Националната Изложба за Дома. На тези изложби се ходи с фотоапарат - защото не се запомнят всички вълшебни картини. И удобни обувки, защото един цял ден едвам стига.


Тазгодишната тема на изложбата е "На парти". Представени са 27 тематични градини, от известни дизайнери, ландшафни архитекти и фирми. Много красиви, богати, разкошни. Още на входа ви среща оркестърът: пианист, тромпетист, челист и саксофонист. Въобръжение, зеленина, свежест. По нататък из градините се намира и друго пиано - този път в ролята на водопад.

Пианиста
Пианиста
Челиста и тромпетиста, с тела от дънери, коса и инструменти
Челиста и тромпетиста, с тела от
дънери, коса и инструменти
Пиано като водопад
Пиано - водопад
Всичко от растения - картина и декор
Всичко от растения - картина и декор

Тематични зони - с идея за спокойно пространство в задния двор. Забавление и релакс. Напълно обзаведени с кухни на открито.
Много вода има в тези прекрасни градини. Стени от вода, спокойни чучурчета, разкошни басейни, ромолене, шумулене на вода - една истинска прелест, обградена с цветя.
До кухнята, пред басейна, на удобните дивани - наслада сред природата, звуците на птици и водата. Средата е леко притъмнена, създава се впечатление за нощ под звездите.

Водна завеса
Водна завеса
Поточе като картина
Поточе като картина
Басейн пред кухнята
Басейн пред кухнята
Кухня до басейна
Кухня до басейна

Достойни за възхита са и букетите от цветя, "зелените" картини, саксии с кактуси и причудливи комбинации от зеленина с цветя. И както всяка година, и тази не липсваше "зелено-цветна" мода - костюми и маски с растителни материали.


Някои наричат изложбата Canada blooms - най-голямото шоу на земята. Което е напълно заслужено, за тазгодишното юбилейно, 20-то представяне - много оригинално и впечатляващо.

Водата - важна част от градинския дизайн
Водата - важна част от градинския
дизайн
Градинско парти - темата на Canada blooms 2016
Градинско парти - темата на "Canada
blooms 2016"
12 март 2016, Торонто


Preview Large Images (албум)
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement