Mозайка

Анна Цветкова - пътешественик и писател (Българи в Канада)
Анна Цветкова - пътешественик и писателАнна Цветкова e родена е в град Лом, България. Завършила е Софийския университет "Свети Климент Охридски". Работила е като професионален литератор, редактор и преводач. Сега живее в Монреал. Сътрудничи на в.Форум. Работи като доброволка в няколко обществени организации. Хоби - пътешествия и градинарство. В пътеписите си показва света и хората, видени през нейните очи. В градината си отглежда най-вкусните домати. Голямата й любов са внуците, на които посвещава всичките си творби.

Пътеписите на Анна са живи, изненадват с раздвижения стил. Приличат на планински бързей, който се спуска неочаквано, и преди да си се опомнил, пътуваш с нея. Наситени са с фактология и хумор. Четат се на един дъх.

Последните пътеписи на Ани са за две кроазиери - Обиколка на Южна Америка (линк) и Карибите (линк). От предишни публикации, може би си спомняте: Западните провинции на Канада (линк), Аляска (линк), Англия (линк), Париж (линк), Италия (линк) – са така живо обрисувани, че ти се иска веднага да тръгнеш на път. Андалусия (линк), Коста Рика (линк) и Перу (линк) са три прекрасни пътеписа, резултат от интереса на Ани към испанския и към реалното практикуване на езика в реална среда. И "Молитва за България" (линк) имахме възможност да прочетем.

Пътеписите на Анна Цветкова са събрани в книгата ѝ "Пътувай с мен", която може да се поръча на: ani_tzvetkova@yahoo.com.

Благодарим ти, Ани, че ни даваш възможност да пътуваме с теб.


Preview Large Images

Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement