ЕмигрантиВсички автори
Имигрантски - РУМЪНЦИТЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА
РУМЪНЦИТЕ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА

Автор: От интернет
Категория: Имигрантски - ЕвропаХумористична, анти-британска рекламна кампания е повел румънският вестник “Gandul”. Като отговор на предложение на английски политик за рекламна кампания, която да убеждава българи и румънци да не ходят на Острова след падането на ограниченията за работа в края на 2013-та.

„Може би ние няма да харесаме Англия, но вие ще обикнете Румъния – защо не дойдете у нас?” - това е основния слоган на съседите в серия от реклами, които агитират англичаните, защо си струва да отидат в Румъния.
Първата важна причина: „Половината ни жени изглеждат като Кейт, а другата половина – като сестра ѝ”.
Другите причини: "Наливната ни бира е по-евтина от вашата бутилирана вода", "Поднасяме повече на брой хранителни групи от пай, наденички, риба и пържени картофи", "Говорим английски по-добре откъдето и да било във Франция".
Румъния има още предимства и е много привлекателна страна: "Нашите пътища са най-добрите в света според ваше топ мото шоу", а "Чарлз си купи къща в Румъния през 2005-та." Още повече –"Ние никога не сме снимали Хари гол."

Румънците обаче не спират само с рекламите. Отворили са facebook-a на вестника за предложения в този дух. Международната преса е избрала да цитира следните закачки: "Англичаните няма да харесат Румъния, защото там няма достатъчно алкохол за тях и ще им е трудно да намерят дрогата, от която се нуждаят." "Дано да имат късмет да случaт дясната страна на пътя."

- Браво на румънците – хвалят ги южните им съседи. - Така се отговаря на простотии в британската преса. А ние можем да добавим: "Елате да посетите вашите баба и дядо в китните ни села. Те отдавна ви чакат." И друго BG предложение: "Реципрочни мерки - граждани на UK да нямат право да закупуват български имоти, а при повече от 3 месеца пребиваване – само с изпит по български език, история и култура, и стабилно проучване до 15-то коляно."

Така двете балкански нации защитават националната чест. Румънците са го обърнали на подигравка – докато българите повече се „връзват”. В момента най-коментирано е писмото на Ралица Бехар до английския политик, в което младата дама, току-що завършила университет в Единбург – рисува картината в България като много обещаващо място за живот и бизнес, към което тя с удоволствие и гордост се връща. И сега ... част от енергията на нацията отива да опровергава написаното от младата дама.
Как ще се развиват по-нататък британските антиимиграционни настроения? Ще поживеем – ще видим, както се казва. А до тогава - здраве и късмет на всички – в България и извън нея. Приятно прекарване на weekend-a.


Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement