Природа - Град - ТрадицииВсички автори
Романтична Канада (Българи в Канада)
Романтична Канада

Автор: MaGI
Категория: Природа и градска среда


Къщата Spadina -  поглед от юг
Къщата Spadina - поглед от юг
Европа си е Европа, но и в Новия свят – Америка, има много красиви исторически забележителности. Като прибавите към тях щедрата, красива и запазена природа – получават се места, на които посещението е винаги интересно и с изненади.
Такъв е случаят с терасата Austin, възвишение над центъра на Торонто. Преди 200 години, когато Новият свят се разраства, тук се заселват богати имигранти и създават един квартал с прекрасни къщи и дворове. Известност и колорит на квартала придава по-късно и замъкът Casa Loma.

До входа - поляна от лютиче и кокичета
До входа - поляна от лютиче и кокичета
Когато го посетите, не забравяйте да погледнете към източния му съсед. Там ще забележите едно друго бижу - къщата Spadina. Строена е за Dr. William Baldwin през 1818г, който ѝ избира това звучно и красиво име. Взел го е от индиански език и означава хълм. Първата къща изгаря и на нейно място е построена нова в стилa на „втората френска империя”. Новият собственик е James Austin – ирландски имигрант. Четири поколения на този богат род обитават къщата. През 1978г. имотът е подарен на провинция Онтарио – сградата с обзавеждането и 24 дка парк, възстановен така, както е изглеждал през 1905-та година.

Сибирски синчец в Канада
Сибирски синчец в Канада
Всяка година в дните на отворени врати, не забравяйте следващия месец - на 24 и 25 май, можете да посетите и разгледате музея без пари. А паркът е свободен за разходка и наслада винаги.
В парка на Spadina Home, в момента цъфтят кокичета, лютиче, сибирски синчец и ориенталски кукуряк.
Романтика, спомени и сравнения ... според мен в полза на Канада. Автентична и запазена природа. Нищо не липсва. Дори 2 храста дрян ще видите от ляво, по стълбите, на слизане от хълма.
Красиво и интересно място - за радост, забавление и удоволствие на всички.

21.04.2014 (снимки - авторът)


Ориенталски кукуряк - в Канада

Западната страна на къщата

Кокичета до входа

И дрян има в Канада

Кокичета в алеята с дървета

Кокичета до оградата


Preview Large Images


Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement