Българите в КанадаВсички автори
Хор "Звездици" в Канада (Българите в Канада)
Хор "Звездици" в Канада

Автор: MaGI
Категория: Българи в КанадаВ началото на септември – 2013г, известният български хор „Звездици” е на турне в Канада. Целият хор се състои от 150 деца, на възраст от 7 до 17 години. В Канада са пристигнали само 13 с диригентката, основателка, музикален педагог и ръководител на хора - Лидия Цанева. Турнето е организирано на принципа „взаимен интерес”. Българи от Канада, доброволно посрещат и приемат децата на квартира, помагат при организирането на екскурзии из канадските градове, през които ще преминат. А в замяна, децата ще изнесат концерти в Ниагара, Торонто – два концерта, Отава и Монреал.


На 7-ми септември, децата пяха в голямата зала на българската църква „Св.Св. Кирил и Методий” в Торонто. Много добре подбран репертоар, с модерни аранжименти, популярни световни песни, изпяти с настроение и много талант. В рекламата на концерта хорът е представен като носител на международни награди, изнесъл над 500 концерта в България и по света. Има над 140 песни в репертоара си, включващи музика от ренесанса до наши дни, български и песни на народите по света - изпълнявани на 34 езика, църковни и детски песни.


Замисълът на организаторите на концерта беше да се направи едно общо тържество на децата-слушатели и изпълнители, но не се получи напълно. „Развързани” още в самото начало, слушателчетата превишиха правата си, закръстосваха пред сцената, дори на сцената, повишиха глас. Един малък хаос се създаде, който беше санкциониран от строгия глас на възрастна дама. След като „детската градина беше прибрана” според предложението на зрителката, концертът продължи като концерт. В края му, на последните две песни, замисълът на организаторите все пак беше реализиран – децата се хванаха на хоро на испанска народна песен, а на песента на Майкъл Джексън - „Ние сме светът! Ние сме децата!” дори се качиха на сцената и довършиха всички заедно припева.

Великолепно тържество! Браво на хористите, на диригентката и организаторите на концерта. Благодарим им от сърце!


Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement