Българите в Канада

В категорията:

За автора:


Анна Цветкова е професионален литератор, редактор и преводач. Обожава пътешествията и градинарството. Автор е на книгите: Пътувай с мен, Сърце от камък и Контрасти. Книгите могат да се закупят на личния емейл на Ани - annatzvetkova39@gmail.com, в църквата Св.Иван Рилски - Монреал и книжарница Хеликон - София. Книгите й са изпълнени с лични оценки, живи, динамични, подобни на планински бързей. Наситени са с фактология и хумор. Четат се на един дъх.


Всички автори
ДА КУПИШ КЪЩА (Българите в Канада)
ДА КУПИШ КЪЩА

Автор: Anna Tzvetkova - Montreal
Категория: Българи в КанадаДа купиш къща – това е събитие в живота на всеки човек. Къща, за която си мечтал. Квартал, който сам си избрал. Цена, която можеш да понесеш. Какво повече се иска за да бъдеш щастлив? С такива мисли пътувах за партито на Марияна Михова в градината на новата й къща. Пристигнах, когато вече всички се бяха настанили по пейки и столове, край маси с напитки и мезета в един широк кръг около вкопания басейн. Колоритна картина от смеещи се хора и играещи деца. Беше някак нереално.


Марияна Михова
Песните на Ева Савова се извисяваха над високите тъмнозелени кипариси и създаваха българска атмосфера на канадска земя. Хората на групички, прави или седнали, коментираха новите си къщи. Всъщност, всички те са новодомци. Закупили къщите си с помощта на агентката Марияна Михова те присъстваха на традиционния коктейл, на който тя канеше всичките си клиенти.

Една от атракциите на срещата беше тегленето на наградата, която даваше Марияна – Cеrtificat cadeau – Чек на стойност 1400 долара, който може да се осребри чрез Equinox Voyages с агент Ева Асланян. Написаните имена на всички новодомци бяха поставени в една купа. За миг настъпи тишина.
Бърборещите до този миг хора се превърнаха в слух. Усещах пулсирането на мислите им. Всички се молеха. Всеки се надяваше да чуе своето име. Тайно в себе си и най-невярващите в бога в такива моменти го призовават за помощ.


Едно момченце изтегли листчето с името на печелившия: Невяна и Владимир Ивановски. Да ви е честито. Невяна с децата си, чека и Марияна увековечиха момента със снимка. Щастливци. Усмивки грейнаха на всички лица. Без завист, съпричастни на щастието, новодомците извиха кръшни хора край басейна.

Не ми оставаше нищо друго, освен да се радвам на българските ритми и на тези българи, търсили и намерили място, където могат да бъдат щастливи. И поздравление, Марияна, за умението ти да създаваш настроение и трайни контакти.

Септември, 2013


Българско хоро около басейна

Марияна Михова и Анна Цветкова - разговарят за книгата на Ани "Пътувай с мен"

Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement