Общество, политикаВсички автори
Канада трета по медали в Пьончан 2018 (Българи в Канада)
Канада трета по медали в Пьончан 2018

Автор: МаГИ
Категория: Общество и спорт


Олимпийски шок за канадския хокей
Олимпийски шок за канадския хокей
В изминалите часове световни медии сравниха постижението на бундестима с "Чудото на леда" от Лейк Плесид през 1980 г., когато неизвестни и неопитни американски колежани сразиха може би най-великия отбор на СССР и грабнаха златните медали.

А германското външно министерство по доста оригинален начин отбеляза великата победа с пост в туитър, в който се казва следното:

"Германците в Канада трябва да проявяват много висока степен на съпричасност. Бъдете мили, не злорадствайте, раздавайте прегръдки, черпете щедро с горещ шоколад. Само си представете какво е чувството, ако Канада ни бие на футбол."

В предишата фаза германците спечелиха срещу друга голяма сила в хокея - Швеция. И излизат срещу тима на Олимпийските спортисти от Русия в мача за титлата. Излишно е да се казва кой е фаворит.

А Канада наистина потъна в печал - страната е родината на ледената игра, тя е националният й спорт. Хората там буквално прохождат на кънки и играят в задните си дворове.

Не е утеха фактът, че канадците в Южна Корея записаха рекорд на такъв форум с 27 медала. А ги детронираха на хокей не само при мъжете, а и при жените, където "червено-белите" загубиха от САЩ. Бронзът е за Канада при мъжете и среброто - при жените, но това не е утешително за хокейната държава. При силния пол "кленовите листа" са олимпийски шампиони в три от последните четири игри, при това два пъти поред в Сочи и Ванкувър.

"Черен ден за канадския хокей", е голямото заглавие на в. "Нешанъл пост".

"Олимпийски шок", допълва настроението "Торонто сън".

Не нашега някои медии подчертават, че следващата седмица производителността на труда в Канада ще е много ниска, което ще се отрази на икономиката на страната.

Както е известно, в Пьончан не играят най-добрите играчи в света, тъй като Националната хокейна лига на САЩ и Канада този път не се споразумя с МОК да спре сезона и да пусне звездите си.

Добро 14-то място за Зографски
Добро 14-то място за Зографски
Как се представят българските зимни олимпийци?
Сноубордистката Александра Жекова остана на шесто място във финала на дисциплината сноубордкрос. Това е най-доброто класиране за български спортист до момента след 14-ата позиция на ски скачача Владимир Зографски на нормална шанца.

Екатерина Дафовска - носителката на единствен за България златен медал от зимни Олимпийски игри (Нагано 1998г, 15 км. биатлон индивидуално) - заяви, че завишените очаквания към олимпийците ни не им се отразяват положително.

В заключение - 21 български спортисти в Пьончан 2018, участваха според олимпийския принцип „Най-важното нещо в живота е не триумфа, а битката; важното е не да си победил, а да си се борил добре“.

(По материали от интернет)
24.02.2018Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement