СподеленоВсички автори
Светът отново е Олимпиада (Българите в Канада)
Светът отново е Олимпиада

Автор: MaGI
Категория: България, КанадаСоциализмът в Русия представен
като театър
22-ТЕ ЗИМНИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ се откриха днес в Сочи с грандиозно шоу, на моменти напомнящо (очаквано) за близкото ком-соц минало. Имаше и влак. Като в онзи стар виц за съветските филми, в които винаги присъства влака.
А ЗАБЕЛЯЗАХТЕ ЛИ?
На първата сцена от амбициозното шоу на откриването "руските букви" се асоциираха с имената на велики интелектуални руски постижения, като по този начин внушаваха, че уникалната кирилица е руска.

Руски внушения: Ж като Жуковский
Николай, създателят на съвременната
аеро- и хидро-динамика
ДА ПРИПОМНИМ!
Кирило-методиевият език е българският. Създаден е на основата на българското наречие в Солунско, а първите книги, които са преведени на кирилската азбука са от гръцки на български. След културната си мисия в Средна Европа (Моравия и Панония), кирилицата отново се завръща в своята родна среда (България), където създава своя златен век и утвърждава истинското си етническо име - българското.
Така че - спортът си е спорт, но ... Долу ръцете от кирилицата - тя е българска, не е славянска, още по-малко руска.

Българските спортисти в Сочи 2014
Българските спортисти в Сочи 2014
На зимните игри в Сочи, България се представя освен с азбуката и с 37 членна делегация - 16 спортисти, от които 6 биатлонисти! Орешарски присъства на откриването на игрите. А шегите в нета са:
Да гледа внимателно бобслея, щото скоро ще му се случи у нас спускане по гол гъз на пързалката на власта
Ей, най-сетне ще спечелим златен медал за пързаляне по гол гъз и дълго надбягване с лъжи
Да проучи добре задните входове

УСПЕХ НА БЪЛГАРСКИТЕ СПОРТИСТИ!

Канадците очакват над 30 медала
Канадците очакват над 30 медала
Канадският отбор е представен с 221 спортиста, от които 100 жени, най-голямата канадска делегация до сега в зимни игри. Сериозна подготовка, струваща $98 милиона, но и очакванията са големи. За над 30 медала, от които 11 златни. Повече отколкото получи на зимните игри у дома си, през 2010г във Вънкувър.
Във връзка с олимпиадата, Канада се споменава в световната преса и с още едно събитие: кметът на Торонто Rob Ford, изказа неодобрение за знамето на дъгата издигнато над Торонтийското кметство като протест срещу руските закони за хомосексуализма. Кметът постави канадското знаме на прозореца на офиса си и каза, че започващата олимпиада е посветена на зимните спортове, а не на сексуалността.

Светът отново е Олимпиада.
УСПЕХ НА КАНАДСКИТЕ СПОРТИСТИ!


Preview Large Images


Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement