СподеленоВсички автори
Писмо от България (Българи в Канада)
Писмо от България

Автор: Тони
Категория: Споделено


Day Lily на Woodbine avenue
Day Lily, Woodbine avenue

Поздрав oт Канада:

Как си мила? Аз съм добре.
Отчайващи репортажи чета за БГ-то. Днес си говорим със сина, колко е депресиращо всичко, което се случва у нас, а той ми вика: не е вярно - светът върви на подобрение, например - космическата програма на Обама вече приземява безпроблемно носителите на ракетите, електромобилите са в разцвет, петролът пада, и т.н.

Младите са оптимисти. Дано са прави.

Поздрави, Тони
Прекарай си чудесен имен ден. Да ви помага свети Антоний и да ви закриля.

ПП: Атачвам ти мои снимки от Канада - на Лилия еднодневка - имаше ги до късна есен на паркинка пред огромен супермаркет, до който всеки ден минавам. Много красиви и нежни цветя. Жълтото е сияние, слънчева светлина и енергия, още според принципите на Фън Шуй, жълтото е носител на толерантност и власт.

Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, Markham
Day Lily пред Costco, MarkhamОтговор от България:

Благодаря ти, мила, за писмото, пожеланията и красивите цветя! Радвам се, че живеете на място, което ви е научило, предразполага, или дава достатъчно основания да забелязвате красотата на света наоколо и да изживявате всеки божи ден с ведрост, благодарност и оптимизъм. А може и да ви е вродено. Във всеки случай нашата мила Родина, в която останаха да "живеят" и вече са на изчезване шепа "мъченици-герои", не е такова място. Дали защото оптимизмът не ми е вроден, или защото съм мазохист, но избирам да ровя и търся истината все в сайтове като Афера, Frognews, Pan.bg, Бивол, Строго секретно и т.н., които са гневни, протестни, крайно критични, заливат ни всеки ден с грозотия и кал, с бясно възмущение и призив за бунт - но май това е животът ни и няма защо да си заравяме главата в пясъка - задната ни фасада така, или иначе стърчи и то пред погледа на прииждащи мюсюлмански орди, които много си падат по това и им идва дюшеш.

Но и без тях ние сме си самодостатъчни екзекутори. Макар, че 25 години говорим, че за българина дъно няма и продължава да копае надолу, вече мисля, че ударихме дъното! И не само аз, надигат се много свестни, честни и умни гласове, които вече крещят: "Не може да бъде, не е възможно това да се случва с нас, това е някакъв кошмарен сън - СТИГА, КРАЙ!" Уви - не е сън, а е живият ни кошмарен и недостоен живот, на който, както казват, само смъртта ще бъде истинско удовлетворение.

А той няма да се промени през избори, или псевдозаконодателни промени, няма да се промени и с чужди планове за нас, защото на никой не му пука за окопали се в егоизма си биологични единици, обречени на изчезване точно поради това - интересна е само територията им. Промяна може да има само, ако тези двукраки същества съберат останалите си два грама мозък и още толкова душа в последен напън да скочат и изметат долната мафиотска паплач преди да издъхнат, или ако искат да оцелеят!

И ако у пръснатите им из по-добрия свят събратя е останало нещо от български дух и национално достойнство, та да не им гледат сеира и предсмъртната агония отдалеч, а скочат заедно с тях. Не знам дали е възможно, т.е. не знам дали и докога ще живеем! Това е. Днес има много подобни потресаващи емоционални изявления в тези сайтове - хората полудяват от собствения си гняв, ненавиждат се за безсилието си и отчаяно търсят отдавна изгубеното ни чувство за общност. Чак сега разбраха, че онази стара т.нар. "мъдрост българска" - всяка коза на свой крак - ни закопа и ни води стремително към края ни - заличени от лицето на земята - онази шепа нещастници,останала неразтворена в чуждите светове.

"Но млъкни , сърце!" Спирам до тук и ви желая здраве!
Тони


Preview Large Images
Copyright © 2008 BIZIMI Center. Home | Mission | Link to Us | Submit / Update advertisement